Aamulla sammutin herätyskellon nopeammin kuin ehdin ajatella ja jatkoin unia. Liukuman puitteissa toki silti olin töissä, mutta meinasin kastua. Kaunis aamu nimittäin muuttui hetkessä sateen lotinaksi, jota sitten parvekkeelta ihmeteltiin ja mietittiin, pitäiskö mennä kastumaan.

1278441792_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ollaan sen verran hitaita miettijöitä, että ennätti sade loppua ennen kuin ulos mentiin. Satoi jonkun kerran muulloinkin päivän mittaan, mutta kertaakaan en kastunut. Ukkonenkin jyrähteli, kun english clubilaisten kera kirjaa luettiin. Mûmak katseli, miten me suhtaudutaan. Kun ei huomannut mitään sätkyilyä tyytyi makaamaan parvekkeen oven edessä ja kuuntelemaan jyrinää. Olen tyytyväinen. Minähän tykkään ukkosista, joten ukkospelkoinen koira olisi rasitus. On minulla kyllä sellainenkin menneisyydessä ollut. Oli hyvä ilmapuntari. Alkoi läähättää ja kuolta, kun ukkonen oli ehkä lähestymässä.

Lämmintä on ollut ja tulee olemaan, joten nautiskellaan. Sen verran ahkeroinkin, että pyykillä kävin, joten on huomiseksikin jotain päälle pantavaa. Jotain kesäistä ja kevyttä. Tosin huomiseksi niitä ukkoskuuroja on sitten luvattu enemmänkin.