Päivä olikin tuulinen, voisi melkein sanoa myrskyisä, joten luovuin retkeilyajatuksesta ja sisustelin kotona. Eilen vielä luvattiin kaunista ja lämmintä, joten olin suunnitellut pitkää retkeä. Illalla olikin taas ihan mukavan lämmin, pehmeä ilma, mutta päivän tuuli sai sisäelämän tuntumaan houkuttelevammalta.

Mümakin innokkaasta osallistumisesta

1254073012_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ja ahkerasta auttamisesta

1254073206_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

huolimatta onnistuin päällystämään sohvan.

1254073353_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kangas oli tässä puolentoista vuoden kaapissa odottelun aikana rypistynyt, mutta siitä se ajan mittaan oikenee. Eikä päällystys onnistunut ihan niin hyvin kuin yleensä. Mutta olosuhteet olivat hankalat. Mûmak on kyllä  söpö, kun se haluaa osallistua kaikkeen ja on koko ajan mukana. Mutta joskus tekisi mieli teljetä se johonkin kaappiin siksi aikaa, kun yritän saada jotain tulostakin tehdyksi. Nytkin se osallistuu tuomalla pehmolelua heitettäväksi ja näppäilemällä samalla jotain ylimääräisiä kirjaimia tänne. Oikoluen ennen kuin julkaisen. Nauru

Mûmakin kanssa tehtiin aamulla pitkä lenkki ja illalla pitkä lenkki. Päivälenkki oli sitten lyhyempi. Iltalenkillä sitten vielä törmättiin entiseen tuttuun Jokkeen, jonka kanssa olikin kunnon painit tuossa ruohokentällä. Se on erinomainen paikka pentujen leikkiä. Tarpeeksi iso, että pysyvät siinä.Ei autoteitä lähellä ja aika harvoin fillareitakin. Siinä nämä kaikki enimmäkseen painivat ja juoksevat.

Päivällä yllätin Mûmakin pissaamassa eteisen lattialle ja aivan vaistomaisesti huusin 'EI!' Oli tosi nolona ja tietenkin vähän hämmentyneenä, että miksei. Olen ottanut siitä paperit pois, koska nyt alkaa olla korkea aika ruveta tajuamaan, että ulos pissataan ei sisälle. Ei sitten tänään toista kertaa yrittänytkään. Huomenna on kuitenkin työpäivä ja varmaan taas lorottelee. Huomenna on sitten puolivuotissynttäritkin, joten en oikein pääse kehumaan, miten aikaisin minun koirani tuli sisäsiistiksi. Kieli ulkona

Mutta on se söpö. Sätkyjä saa kaikista uusista asioista etenkin nyt, kun ulkona on iltaisin ja aamuisin pimeää. Mutta sitten tutuissa paikoissa on niin reipas ja rohkea. Ja erinomaisen ihana, kun tuossa nukkuu jalkojen juuressa ja kohta siirtyy olohuoneeseen, kun minäkin menen.