Vaikeaahan se ylösnousu oli, mutta sutjakkaasti lähdin liikkeelle, kun ensin olin saanut ruhoni pystyasentoon. Sutjakkaasti tarkoittaa minun elämässäni, että reilun tunnin päästä ylösnoususta olin jo töihin menossa. Toinen kahvimukillinen termariin ja avaamaton hesari kassiin. Ensi viikolla, kun alkaa se kellokorttielämä, lähden joka aamu sutjakkaasti. Tarkoitus on pitää koko ajan sen verran plussaa, että jos jotain tärkeää sattuu, töistä voi lähteä aikaisinkin. Tänäänkin lähdin aiemmin ja työkaveri huikkasi "Kannattaa mennä nyt, kun vielä kykenet." Juuri tällaisten huomautusten takia se kellokortti on hyvä. Siellä, kun on plussaa, kenekään ei tartte huomautella. Ihan kiva työkaveri se on. Hymy Ilmoitin sille, että menen mummoilemaan, jos joku kysyy.

Eli siis mummoilemassa olin, kun Antti ja Elina kävivät kylpylässä lotrautumassa. Enni oli suorastaan erinomaisella tuulella koko ajan. On kasvattanut tukkaa keskelle päätä vähän irokeesi tyyliin.

1256588973_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja ennenkaikkea on oppinut ryömimäänkin. Jos kohde, johon Enni halusi, oli kyllin kiehtova, matka taittuikin yllättävän vauhdikkaasti.

1256588270_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kävelyäkin tuli Ennin ansiosta tälle päivälle. Enni nukkui, kun minä lykkäsin vaunuja ja Mini kipitti vierellä. Mini on koira, joka aina tietää suorimman tien kotiin ja alkaa kiskoa täysillä heti, kun käännytään kotiin päin.

1256588819_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ennin kanssa elämä siis sujui ihan sutjakkaasti. Ja kotiintulokin oli onnistunut. Mûmak oli innoissaan vastaanottamassa. Tehtiin lenkki. syötiin iltapala. Katsottiin telkkaria. Onnettomuus sattui, kun iltapalaksi kiehutin vettä, jotta otan Finrexiniä, jotta saan paremmin nukutuksi. Olen nuhainen, nenä tukossa ja yskittää. Minulla oli siis mukillinen kuumaa vettä, kun Mûmak riehaantui. Vesi kaatui toisen jalan reidelle ja polvelle. Se sattui. Kiljuin niin lujaa, että Mûmak pelästyi kauheasti ja juoksi sänkyyn turvaan. Sieltä se seurasi, kun yritin kiskao housuja jalasta ja huuhdella jalkaa kylmällä vedellä ja levittää Bepanthenia. Oli reppana ihan kauhuissaan, kun vihdoin menin kertomaan, että eihän se varsinaisesti Mûmakin vika ollut vaan vahinko. Nyt odottelen mielenkiinnolla, miten paha jälki tuolta kääreen alta aamulla paljastuu. On se arka. Onneksi Heidi käski ratsastushiertymien takia ostaa Bepanthenia josku. Oli mitä levittää. Silmänisku