Viime yönä unet jäi aika vähiin. Jotkut talon koirista pitivät konserttia aamuyöstä. Onneksi keksin, että kun laitan makuuhuoneen oven kiinni, äänet häipyvät lähes kuulumattomiin. Saattaa olla, että pidän jatkossakin ovea kiinni, koska se vaimentaa tehokkaasti porraskäytävän äänet.

Aamuisin Mûmak on yleensäkin aika hellyttävä, vähän vielä uninen ja hyvin rauhallinen. Tänä aamuna tavallistakin unisempi yöhässäkän jälkeen.

1247499840_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joka aamu katselee, kun minä pukeudun. Häntä alkaa vipattaa, kun tulen lähelle. Hyvin rentona jaksaa kuitenkin maata sylissä ulos asti. * Varmuuden vuoksi en laske maahan ennen kuin ulkona, ettei pääse pissat lirahtamaan matkalla vaikka hissiin. *

Aamun ekalla ulkoilukerralla en yleensä viitsi edes pantaa laittaa, koska silloin käydään vain ihan pikaisesti nurkan takana, jotta minä on pääsen aamukahville. Myöhemmin sitten tehdään pitempiä lenkkejä etenkin näin viikonloppuisin, kun on aikaa. Silloin on pantakin kaulassa ja se osaa olla ärsyttävä.

1247417689_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään ei mitään yhteistä matkailua järjestetty, sillä minä kävin yksin keskustassa english clubin merkeissä. Mûmak veti sikeitä sen ajan, mutta sitten myöhemmin viihdytteli itseään mm. repimällä olohuoneen tapetteja. Siirsin siihen yhden pienen kaapin esteeksi. Toivottavasti ei keksi kokeilla muualtakin, miten kivaa tapetin repiminen on.

Viimeisellä iltalenkillä meillä kävi hyvä tuuri. Ensin nähtiin nelikuukautinen kääpiösnautserityttö, jonka kanssa leikit meni todella putkeen. Siinä tassut vain vilisti, kun molemmat panivat parastaan. Oli tosi reipas pentu pienestä koostaan huolimatta. Onneksi asuvat tässä ihan lähellä, joten nähdään varmaan jatkossakin.

Ja sitten vielä Mûmak ehti ottaa pienet painit Hertan kanssa, joka on reilun kuukauden vanhempi ja paljon tanakampi ja lyhytjalkaisempi sekarotuinen jööti. Aiemmin Mûmak on sitä vähän arastellut, mutta tänään ei tuntunut missään vaan reipasta kisailua senkin kanssa. Nyt taas uni maistuu Mûmakille kaiken puuhastelun jälkeen. Minä sen sijaan en millään haluaisi mennä nukkumaan, kun on vielä viikonloppu.

Laitan tähän loppuun vielä sellaisen tyypillisen kuvan, mitä tuosta pennusta otan. Vastaavanlaisia on leegioittain. Kieli ulkona

1247417762_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mûmak liikkuu kameraa nopeammin. Silmänisku