Satoi. Voisi sanoa, että koko päivän satoi. Välillä satoi paljon ja toisinaan ihan mielettömästi. Aamupäivällä käytiin lenkillä Susannan kanssa vesisateessa. Mûmak oli mukana. Mûmak oli märkä sen reilun tunnin jälkeen ja minä olin uitettu. Mûmak sitten vielä leikitti Susannaa ja muutenkin oli hyvin sosiaalinen, joten nukahti, kun jäätiin kahden. Mutta eipä se kauan ehtinyt nukkua, kun seuraavat vieraat tulivat. Vähän yritteli haukulla ilmoittaa, että joku on tulossa. Ilmoitin, että meillä ei haukuta. Vähän siitä keskusteltiin, mutta ei sitä toista haukahdusta sitten tullut.

Mûmkista olikin tosi hienoa, kun oli paljon porukkaa ja se voi osallistua monenlaisiin toimintoihin. Pöydältä piti yrittää maistella ruokia ja lattialta siivota sinne tippuneita papereita. Hirveästi touhua ja osallistumista pikku koiralta. Vieraat sentään ymmärsivät koko ajan kehua ja ylistää, miten hieno, kaunis, fiksu ja filmaattinen koira onkaan kyseessä. Mûmak siitä toki tykkäsi ja osallistui mieluusti aarrekartta esittelyyn.

1254680900_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mûmak ei saanut omaa aarrekarttaa valmiiksi, mutta enpä saanut minäkään. Joten meidän on nyt vain pärjättävä ilman. Ehkä joskus tulevaisuudessa minäkin saan omani tehtyä. Mûmakilla voi olla vaikeampaa, koska se syö kaikki kuvat.

Kun kartat olivat valmiit, Mûmak otti pienet unet ja me muut otettiin vielä lasi punaviiniä.

1254681238_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Käytiin sitten Mûmakin kanssa saattamassa vieraat pois ja tultiin kotiin iltapalalle. Tai Mûmak tuli iltapalalle. Minä olen syönyt koko päivän, joten ei ole iltapalatarvista. Siinä, kun tein Mûmakille iltapalaa, kuulin jotain kolinaa olohuoneesta. Menin katsomaan, mutta ei siellä ollut mitään erityistä. Myöhemmin huomasin, että Mûmak oli tarjoillut itselleen pieneksi ruokahalunherättäjäksi reilun palan valkohomejuustoa. Siis kaiken valkohomejuuston, mikä oli jäänyt syömättä. Siis jotain sata grammaa tai silleen. Päättämätön 

Ei näytä mitenkään unia haittaavan, ei se valkohomejuusto, eikä varastamisen aiheuttama huono omatunto. Eikä Mûmak edes mielestään varastanut. Korjasi vain juustot parempaan talteen, etteivät pääse pilaantumaan. Tuossa tuo pennunryökäle nukkuu lattialla ja odottelee, että minäkin rupeaisin nukkumaan.